A Banyoles des de Girona per la vall del Terri

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 16 de febrer de 2019

Excursió diürna amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

Ruta que uneix Girona amb la capital del Pla de l’Estany a través del recorregut proper a dos dels grans rius de la zona, el Ter i un dels seus afluents, el Terri.

El nostre recorregut començarà a l’exterior de l’estació de tren de Girona. Anirem a trobar el parc de la Devesa per sota de les vies del tren i sortirem de la ciutat pel carrer de Pedret en direcció Sarrià de Ter. Creuarem tota la població i, al final, prendrem un camí que transcorre paral·lel al riu Ter i que ens durà fins a Medinyà. Aquí, pujarem cap a les Serres i, amb una vista fantàstica sobre tot el pla de l’Estany i més enllà, baixarem cap a Santa Llogaia del Terri, on agafarem el camí que va en paral·lel al riu i que remuntarem en direcció Sords, Cornellà de Terri i Borgonyà. Apareixerem a les portes de Banyoles, però abans d’entrar-hi creuarem el nucli de Mata, sempre propers al riu. Farem una volta pel nucli històric de Banyoles i ens acostarem al seu estany. Des d’allà, iniciarem el retorn cap a Girona anant cap al nucli de Camós i baixant pel recorregut del riu Matamors. Passarem de nou per Borgonyà i, un cop a Cornellà, ens desviarem per una carretera local fins a la Banyeta i seguirem, ara ben a prop de la C-66, cap a Riudellots de la Creu i Sant Julià de Ramis. Travessarem tota aquesta població per arribar de nou a Sarrià de Ter. Entrarem a Girona per la futura via verda que pretén unir Girona amb Banyoles i de la qual ja n’hi ha un tros en funcionament. En total seran uns 55 km, amb alts i baixos entre Medinyà i Banyoles, que es fan molt menys accentuats a la tornada.

Podeu consultar el track al següent enllaç (hi haurà alguna variació sobre el terreny): https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/a-banyoles-des-de-girona-per-la-vall-del-terri-31926699

* Lloc i hora de sortida: A l’estació de RENFE de Terrassa a les 08:05 h. Agafarem el tren que surt a les 08:15 h i baixarem a l’estació de Montcada i Reixac – Manresa. Allà canviarem d’estació i agafarem el tren que surt a les 08.51 en direcció Granollers. Arribarem a Girona a les 10.23 hores.

NOTA: És una ruta circular, així que qui vulgui pot venir en cotxe i deixar-lo a Girona. En aquest cas, quedem davant de l’estació de Girona (a la banda de la Plaça Espanya), en el forn de pa-cafeteria Plis Plas.

* Tornada: en tren des de Girona, a partir de mitja tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, material per a possibles punxades, esmorzar i dinar. En aquesta ocasió, pararem al centre de Banyoles per poder prendre alguna cosa amb el dinar.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: bitllets d’anada i tornada (Terrassa-Girona). Val la pena que us organitzeu en grups de 5 persones per agafar un abonament que us permeti fer els viatges d’anada i tornada a un preu més econòmic.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 14 de febrer) a l’adreça electrònica cub.sensepresses@gmail.com. Abans d’aquesta data es poden tancar les inscripcions si s’arriba a la xifra adient per a un bon desenvolupament de la pedalada. Si hi ha baixes, l’organització les cobrirà amb la llista de reserva. Els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO es cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per gaudir de les terres del Gironès i el Pla de l’Estany.