Mar i muntanya al Baix Camp

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte, 18 de febrer de 2023

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

L’itinerari previst comença a Vila-Seca. Pel camí del castell i el camí del mas de la Cuca, primer asfaltats i després de terra, arribarem a Reus. Creuarem tota la població pel centre i agafarem el camí de la Pedrera del Còbic i el camí del Mig fins a Maspujols. Pujarem al poble i ens dirigirem, per pista, fins a l’Aleixar. Seguirem pel camí d’Alforja, per sobre la riera de la Vila, fins a arribar a aquesta població. Un cop allà, prendrem la pista que transcorre per la llera i l’interior de la riera d’Alforja i que ens durà fins al mar, passant per les Borges del Camp i Cambrils. Resseguirem el carril bici del passeig marítim cap a Vilafortuny, Salou i fins a Port Aventura. Un altre carril bici ens durà de nou a Vila-Seca, on donarem per acabada la nostra ruta.

Uns 60 km amb 500 m de desnivell, progressiu al llarg de la primera meitat de la ruta. Després és tot baixada i pla. Tots els camins són pistes asfaltades o de terra en bones condicions, exceptuant la part de l’interior de la riera que, en alguns punts, presenta més dificultat per pedalar per l’acumulació de sediment.

Us farem arribar el track de la sortida, que podeu consultar també al wikiloc:https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/mar-i-muntanya-al-baix-camp-124088221

Lloc i hora de sortida: a l’estació de la RENFE de Terrassa a les 06.50h. El tren surt a les 07.03 hores. Baixarem a Barcelona-Sants i canviarem de tren a la línia R16, que surt a les 08:03 h, per anar fins a Vila-Seca, on hi arribarem a les 09:28h. En arribar farem el cafè i començarem la sortida. Començarem a pedalar sobre les 10:00 hores.

També us podeu desplaçar fins a Vila-Seca en cotxe. Podeu deixar el cotxe a la mateixa estació, hi ha força lloc. Si necessiteu fer el cafè i/o esmorzar, compteu bé el temps per poder sortir a pedalar a partir de les 10:00 hores. Farem el cafè a la zona de la mateixa estació (passarem ubicació per whatsapp).

* Tornada: en tren des de Salou-Port Aventura o des de Vila-seca. Si us desplaceu en cotxe, no patiu que tornareu on l’heu deixat.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, alguna cosa per picar i dinar. Pararem en algun lloc adequat per fer la beguda que acompanyi el dinar.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada. Vàlid l’abonament recurrent regional si el teniu.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 16 de febrer) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han de anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per conèixer els paisatges de la costa daurada, tant de mar com de muntanya.