PIRINEXUS: Figueres-Flaçà (etapa 4)

Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES

Dissabte 16 de setembre de 2023

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

Aquest mes seguim el petit cicle de sortides en bicicleta que ens portarà a recórrer la ruta Pirinexus, una volta de més de 300 km que, aprofitant les vies verdes i els camins rurals de les comarques de Girona i de la Catalunya nord, ens permetrà anar del Ripollès al Vallespir, l’Alt i el Baix Empordà, el Gironès i la Garrotxa. Una ruta molt completa amb què seguirem pedalant per les nostres contrades al llarg de la segona meitat del 2023.

Podeu consultar la informació d’aquesta ruta a: https://www.viesverdes.cat/pirinexus/

Etapes previstes:

  • Juny 2023: Ripoll-Girona
  • Juliol 2023 (cap de setmana sencer): Ripoll – coll d’Ares – Prats de Molló – Ceret – Figueres
  • Setembre 2023: Figueres-Flaçà
  • Octubre 2023: Girona-Sant Feliu de Guíxols-Palamós-Palafrugell-Flaçà

Aquesta previsió es podrà veure alterada per factors aliens a l’organització, si bé procurarem mantenir-la per la bona planificació de tothom.

L’itinerari previst comença a Figueres. Sortirem de la població seguint el camí natural del riu Manol fins a la seva desembocadura al riu Muga, a l’alçada de Vilanova de la Muga. Seguirem fins a Castelló d’Empúries i després cap a Sant Pere Pescador per les proximitats dels aiguamolls de l’Empordà. Creuarem el riu Fluvià i continuarem cap a l’Armentera i les ruïnes d’Empúries, moment en què arribarem a la costa. Anirem a buscar el rec del Molí que ens portarà a Bellcaire d’Empordà i el seguirem fins a trobar el camí natural del riu Ter. Tirarem aigües amunt cap a Jafre, Colomers i arribarem a Flaçà, punt final de la nostra ruta.

Uns 65 km aproximadament, amb un desnivell ascendent molt poc significatiu, ja que majoritàriament la ruta passa per pistes i camins per la plana empordanesa i els seus principals cursos fluvials. Tota la ruta transcorre per camins i pistes molt rodadors i fàcils de seguir.

Podeu consultar el track de la sortida al següent enllaç:

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/figueres-girona-per-empuries-19435318 (el track ariba a Girona, però nosaltres l’acabarem abans, a l’estació de Flaçà).

*  Lloc i hora de sortida: a l’estació de la RENFE de Terrassa a les 06:20h. El tren surt a les 06.30 hores (destinació Vilafranca). Baixarem a Montcada i Reixac-Manresa i canviarem de tren, a la R2, que surt a les 07:21 amb destinació Sant Celoni. Baixarem a Sant Celoni a les 07:58 i esperarem el tren que va a Figueres, que passa  a les 08:33 i que ens deixarà a Figueres a les 09:37h, moment en què començarem a pedalar.

També hi ha l’opció de desplaçar-se en cotxe fins a Flaçà, aparcar allà i agafar el tren fins a Figueres. En aquest cas, el tren passa per Flaçà a les 09:20h.

* Tornada: en tren des de l’estació de Flaçà, a partir de mitja tarda.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar i alguna cosa per picar. També cal portar el dinar. Procurarem parar en algun lloc per fer la beguda que acompanyi el dinar.

* Vocals: Xavi Oller i Xavier Garriga.

* Pressupost: bitllets de tren d’anada i tornada. Vàlid l’abonament recurrent regional si el teniu.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 14 de setembre) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han de anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per recórrer els territoris de la Pirinexus.