10a etapa: SANT CELONI – SANT ISCLE DE VALLALTA (Sitges – Canet de Mar)

VOCALIA  DE  SENDERS  DES  DE  2008

CAMINS  DEL  SENDER  DE  GRAN  RECORREGUT  DE  CATALUNYA     GR 5

Conegut   com   el  SENDER   DELS   MIRADORS

Dissabte, dia 26 de gener

   Campins és un lloc més o menys petit situat als peus del Montseny rodeixat en plena naturalesa. En els llocs d’interès trobem la Font de la Mare de Déu de Montserrat, l’església dedicada a Sant Joan, també hi ha la creu de la Missió, la Rajoleria i com no Can Pitarra. L’església de Sant Joan a Campins fou construïda en l’estil romànic, encara que ha sigut mondificada al llarg del segles. Així doncs, de l’església original només es conserven la base del campanar i l’antiga porta d’entrada.

   Arribem a Sant Celoni, aquest municipi està situad a la comarca del Vallés Oriental, Té una extensa zona forestal i l’agricultura encara hi és important, la industria es el sector més productiu.

   Cal esmentat El Pertegàs, on hi hagué la primitiva església i parroquià de Sant Martí de Pertegàs (l’any 984). La població actual està situada a l’interfluvi de la Tordera amb la riera de Pertegàs, sorgí al voltant de la petita capella de Sant Celoni (l’any 1088). La situació òptima de l’església, a mig camí de Barcelona a Girona, afavorí la formació d’un burg o nucli fortificat. La façana de l’església parroquial es una notable mostra del barroc tardà amb un magnific esgrafiat, en forma de retaule, d’estil renaixentista (l’any 1762). Al nucli antic destaca el carrer Major, la plaça de la Vila on hi ha l’Ajuntament, can Ramis, l’Hostal Sui i també es digne de visita la Rectoria Vella, notable exemplar de gòtic civil, la capella de Sant Erasme i la de Sant Ponç.

   Tambe hi ha una cosa curiosa que ting de dir sobres Sant Celoni, i es quan es travessa el poble i la carretera general que be de Barcelona i va cap a Girona, el pont que ja al costat mes llunya de l’aigua, es o era el pont que està o es va partit per la meitat per passa el riu Tordera……

   Avui sortim de la comarca mes coneguda per els caminadors del actual GR i es la del Vallés Oriental; i no ens movem de la mateixa comarca.

Itinerari previst (resumit):

     SAN CELONI; riera de Pertegàs; a uns 450 m a la dreta hi ha el punt d’inici/final del GR 97 (130 m). RIERA DE PERTEGÀS; es creua pel pont de la carretera (130 m). CASERNA DE BOMBERS DE LA GENARALITAT; es travessa la carretera i es continua per la pista asfaltada en direcció nord-est (125 m). RIU TORDERA; es travessa el riu i l’autopista pel mateix pont (125 m). URBANITZACIÓ CAN COLL; la porta d’accés a la urbanització queda a la dreta (135 m). Creuament; a l’esquerra es deixa una pista que va a un club de tennis (175 m). Cruïlla; es continua per la mateixa pista entre xalets (220 m). Cruïlla; es deixa la pista que se seguia (250 m). CAN RIERA DE VILARDELL; la casa queda a la dreta del camí (250 m). RIERA DE MONTNEGRE; es creua el gual i es continua en pujada per la pista que veníem (260 m). Tri-Bifurcacions; 1a. es continua la pujada per la pista que se seguia; 2º es continua per la que seguim; 3ª, es deixa una pista a l’esquerra (310 m). Cruïlla; es creua una pista (350 m). Cruïlla; es creua un altra pista que va a can Cases (410 m). Cruïlla; es troba la pista que va de San Celoni a Sant Martí de Montnegre (510 m). COLL D’EN GINESTAR – SANT MARTÍ DEL MONTNEGRE; punt de confluències amb el GR 92 i el GR 83 (460 m). COLL DE BASES; uns 40 metres abans d’arrivar al coll es deixa una pista a l’esquerra (720 m). CAN VIVES DE LA CORTADA; las runes de la casa queda a l’esquerra ( 405 m). TORRENT DEL SOT DE L’INFERN; es baixa pel costat del torrent (190 m). SANT ISCLE DE VALLALTA; plaça major punt i final d’aquesta etapa.

Distància:     20,035 kilòmetres.

Dificultat:     Mitjana.

Vocals:          Núria Arnan, Antònia Roman i Isidre Isern.

Sortida:         A les 7h 00′ del matí en el camp de futbol del Terrassa. A les 7h10’

                      davant del Mercadona de la Rambleta.

Pressupost:   17€  per persona.

Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 20 de gener

Nota 1:
El desplaçament es farà en un vehicle de 40 o 50 places.

Nota 2:
En el cas d’exhaurir-se’n les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

Nota 3:
L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del present GR.

Nota 4:
Tots els que estiguin inscrits tenen el deure de fer efectives les despeses de la seva plaça d’autocar.

Nota 5:
El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies i les que donaran al llarg de l’etapa, a més de les anunciades a l’inici de cada sortida del tram de l’actual GR.