9ª etapa: Folgueroles-Sant Pere de Casserres-Parador de Sau

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA

Cicle: Camí de l’Abat Oliba

Diumenge, 18 de febrer de 2024

Distància: 17 km.

Desnivell positiu: 700 m.

Desnivell negatiu: 675

Dificultat: Moderada/alta.

Itinerari previst i dades d’interès:

Arribats a FOLGUEROLES, iniciarem aquesta novena etapa a la rotonda de la Font del Rector i seguirem per l’Av. de l’Atlàntida, Plaça de Jacint Verdaguer, Carrer de la Rambla, Camp de futbol municipal, Ermita de la Mare de Déu de la Damunt (escenari de l’obra de Mossén Cinto Verdaguer L’Arpa), Escales dels Foquers, Riera de Tavèrnoles, El Redós, TAVÈRNOLES, El Joglar, Església de Sant Esteve, Carrer de l’Església, creuarem la Crta. BV-5213, Benarigues, Castell de Savassona, Jaciment neolític de Savassona (Pedra del Sacrifici, el Dau, Sant Feliuet, Pedra de les Bruixes), Coll de Passarella, Puig del Ter, FUCIMANYA, Font de Fucimanya, Depuradora de Fucimanya, Puig dels Moros, Castell de Casserres, Turó del Quintà, El Quintà, Baga del Pujal, Collet de Casserres, Monestir romànic de Sant Pere de Casserres on farem una visita guiada (Cost 3€ per persona).  La setmana prèvia a la sortida us farem arribar un petit formulari per saber quantes persones estan interessades i fer la corresponent reserva.

Una vegada realitzada la visita retornarem pel mateix camí d’anada fins el Torrent de l’Infern on agafarem el GR-210 que ens portarà directament a l’aparcament del Parador de Sau on ens esperarà l’autocar.

Lloc i hora de sortida de Terrassa:

1ª Parada Av. Abat Marcet (Camp de Futbol del Terrassa) a les 6:50 AM

2ª Parada Rambla d’Ègara (Mercadona rotonda del Doré) a les 7:00 AM

Tornada: al llarg de la tarda.

– Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

– Vocals: Andreu Alcaraz, Isidre Isern i Ramón Aranda.

– Pressupost: cost de l’autocar socis 20€ / no socis 25€ (només autocar), els menors de 18 anys, 7€. Els associats/des a l’atur i amb una antiguitat mínima d’un any 15€.

– El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places.

– Data límit per fer les inscripcions: dijous 15 de febrer  o abans en cas de quedar exhaurides les places. Si alguna persona inscrita es dóna de baixa el mateix dijous abonarà el 50% del cost de l’autocar i a partir de divendres i fins diumenge abonarà el 100% del cost establert de la plaça de l’autocar.

– Inscripcions i més informació: al telèfon 646615016 o al correu electrònic: amicscamisantjaume.terrassa@gmail.com

Observacions:

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. En tot moment es respectaran      les indicacions dels vocals de la sortida. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.

Cal ser conscients de la dificultat de l’etapa, tant pel seu desnivell de pujada (700 m) com pel desnivell de baixada (675 m). Ja hem deixat enrere la plana de Vic i aquesta etapa serà un constant trencacames i també que en el decurs de la mateixa no trobarem cap escapatòria per escurçar el seu recorregut.

http://excursionistes.cat/wp-content/uploads/2023/04/logo-cami-de-sant-jaume-175x175.jpg