CAMINS DEL SENDER DE GRAN RECORREGUT DE CATALUNYA GR 7 – GR 171 – GR 174

(LA SEU D’URGELL – REFUGI DEL CARO)

Dissabte, 28 de febrer

3a etapa: HOSTAL FONTS DEL CARDENER – HOSTAL DEL PLA

Una bona manera de «fer país» és conèixer-lo. Caminant per Catalunya, pas a pas, és com millor es tot copsar la gran riquesa paisatgística d’un país com el nostre, tan rica i tan variada alhora. Els Senders de petit recorregut (nomenats PR) i els de gran recorregut (dit entre nosaltres com GR) han estat senyalitzats amb l’objectiu de poder portar a terme aquell (valga la repetició) objectiu: que representa el conèixer Catalunya com sempre he dit, pas a pas, i sense cap pressa.

El senderisme, que no és altra cosa que el realitzar excursions tot seguint un sender o senders, que és només un senzill itinerari que prèviament ha sigut senyalitzat, pretén posar a l’abast del gran públic amb caire excursionista que la pràctica d’aquest esport és sana i apta per a tothom i un mitjà per introduir-se en la cultura, la història, els costums, el paisatge, la geografia, etc. del nostre estimat país.

També els senders estan dissenyats per a unir llocs d’un variat interès, com poden ser: els pobles i poblets que fan més amè el camí, les antigues i belles ermites, els ponts per creuar els rius, els beneficiosos boscos, el que ens demostren els diferents bolets, els diferents castells, els diferents i majestuosos llacs, les esplèndides i boniques valls, les simpàtiques i extenses carenes, o les ben venerades muntanyes… Això permet cercar allò que a cadascú més l’interessi i així acomodar-se a les conveniències de cada senderista ha triat. A més, aquesta és una gran alternativa atractiva, segura i a la vegada bastant econòmica per dur a terme unes llargues vacances o per qualsevol cap de setmana al cap de l’any.

Abans de gaudir de l’ultima dada, us he de dir que varen començar aquest GR a la Seu d’Urgell, que és la comarca de l’ALT URGELL, i més que en dues caminades ens hem plantat a la comarca del SOLSONÈS, en concret quan vàrem creuar per la font de la Gallina, durant el tram anterior, més concretament entre la vila de Tuixent i de l’Hostal Fonts del Cardener.

Vull fer un petit esment a un gran excursionista amb qui vaig fer per primera vegada de vocal, portant un GR, i precisament era el GR que ara fem, el GR 7… anant amunt i avall per l’estret camí que ens portava pel poble andorrà de Porte, fins al circ dels Pessons amb els seus cinc llacs. Després de Grau Roig vàrem caminar pel costat de l’estany d’Engolasters fins a Encamp, i després passant pel costat de la presó andorrana, i la carretera d’Aixirivall, i la passera del riu de la Rabassa o d’Aubinyà, el petit poblet de Juberri, i el pont del riu Runer, punt quasi fronterer amb Catalunya. Va per a tu que em vas ensenyar a anar caminant i veient molt més del que mirant per sobre el nostre tarannà ens mostrava, és a tu Sol (Joan) Torres, que et dedico aquest fet i rep la més forta abraçada, que des d’allà ens vas veient i sense dir res, vas dirigint les nostres passes…

A traves de la guia dels camins, refugis, i senders de Gran Recorregut, que unirà Andorra amb Fredes, després a base dels camins que des la Seu d’Urgell, s’anirà travessant per tota la geografia catalana fins arribar al refugi de Caro, tot això amb el recompte de uns 700 quilòmetres aproximadament…

—-

 

Itinerari previst:

HOSTAL FONTS DEL CARDENER, Just en arribar a les edificacions de l’Hostal el GR entra a la dreta per l’antic camí ramader, es travessa el riu un parell de vegades i es passa entre unes cases (1.010 m); LA COMA, s’entra a la població pel carrer major (900 m); RIU CARDENER, es passa per un pont; Tub, es passa per damunt del tub de descàrrega d’una central elèctrica; Carretera LV-4012, travessar el riu Cardener, i després a la dreta cap a Pedra (900 m); FONT PUDA, queda a l’esquerra; Xalet, queda a la dreta (820 m); Carretera LV-4012, el camí va a l’esquerra; SANTA CREU D’OLLERS, l’ermita queda a l’esquerra (960 m); SANT LLORENÇ DE MORUNYS, creuament amb les carreteres de Coll de Jou, també de Coll de Port i com no de Berga i em el GR 1 (890 m); SANT SERNI DEL GRAU, però abans hem fet un petit descans per donar l’adéu amb GR 1 i GR 1-6 (1.088 m); ROCA ESQUEIXADA (1.200 m); BARRANC DE TOROELLA; Carretera LV-4241, a 250 metres a la dreta hi ha la font de Fenerals (1.380 m); HOSTAL DEL VENT, es creua la carretera i es segueix el vell camí ramader (1.290 m); i queda a la dreta de la carretera LV-4241 del HOSTAL DEL PLA (1.105 m), final d’aquest tram o etapa.

 

* Distància: 19,85 km.

 

* Dificultat: Mitjana – Mitjana

 

* Vocals: Núria Arnan, Teresa Luque, Antònia Roman i Isidre Isern.

 

* Lloc i hora de sortida: A les 6:30h del matí al camp de futbol del Terrassa, (Avinguda Abat Marcet)

 

* Pressupost: 17€ per persona.

 

* Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 22 de febrer.

 

* Notes: – El desplaçament es farà amb un vehicle de 32 o 40 places. En cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

 

– La organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del GR.

 

– Tots els qui estiguin inscrits tenen el deure d’abonar les despeses de l’autocar.

 

– El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies, a més de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del GR.

 

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 28 de març = HOSTAL DEL PLA – SOLSONA

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””