Els camins de St Jaume per Catalunya

1ª etapa: Girona – Les Mallorquines
Cicle: GIRONA-MONTSERRAT

Diumenge, 20 de març de 2016

Itinerari previst: Girona, Palau-Sacosta, Fornells de la Selva, Riudellots de la Selva, Franciac, Les Mallorquines. 24,5 km. aproximadament.

DIFICULTAT: BAIXA

Una vegada finalitzat el cicle de Coll d’Ares a Granollers iniciem aquest que resseguint el traçat de la Via Augusta ens durà des de Girona al monestir de Montserrat. I com, segurament, ja sabeu, anirem alternant amb etapes de diferents cicles per donar un caire més engrescador a les nostres sortides.

Arribats a Girona ens dirigirem a la seva catedral on serem rebuts pel nostre company i amic, el Joaquim Rosa, president de l’Associació Gerunda, que ens donarà la benvinguda i ja iniciarem el nostre caminar pel carrer de la Força, plaça de l’Oli, Ciutadans, Pont de Pedra, plaça de Catalunya, Rutlla. Caminant en paral.lel al riu Onyar, deixarem enrera el Campus Centre de l’Universitat de Girona i arribarem a la rotonda de la Creu de Palau, agafant la Pujada a la Creu de Palau, deixarem enrera la Residència universitària del Campus Montilivi i agafarem el Camí Vell de Fornells, passarem per l’Escola Montessori-Palau i creuarem la C-65 per agafar la carretera antiga de Palau, arribats al cementiri de Fornells girarem a la nostra esquerra resseguint les vies del tren, creaurem la carretera N-2 i ja hi serem a Fornells de la Selva, passarem per la Torre del Governador seu del consistori municipal. De Fornells sortirem pels carrers Pompeu Fabra, Vicens Vives, Sant Cugat, del Riu, Mercè Rodoreda, sortint de nou a un meandre de l’Onyar, resseguirem de nou la línea fèrrea Barcelona-Portbou deixant a la nostra dreta Ca l’Estraquet, Can Goi, passarem per Ca l’Estrac, el Veïnat de Regàs, Can Tulsa, creauarem el Rec d’en Regàs, Can Peixant, Cal Queco, i per l’avinguda de Girona farem la nostra entrada a Riudellots de la Selva, on ja portarem uns 13 kms.

A Riudellots de la Selva seguirem pel Camí de Can Peixant, carrer Montseny, Cellera, plaça de l’Església, creuarem la riera de Riudevila, l’Onyar, el Rec de l’Agulla, deixarem a la nostra esquerra Cal Cotorra, Can Palmadà, passat Ca l’Iscle, girarem a la dreta passant per la Torreponça, Mas Salamanya, Can Negra, entrant a Franciac, passarem per l’església parroquial de Sant Mateu. A Franciac ja portarem 16, 5 kms.

Deixarem Franciac passant per la planta de Formigons Girona, Freixe de Can Geli, la Tiona, creuarem la C-25, passarem per Ca l’Ogàs, Creu de la Mà i aquí agafarem el Camí ral de Barcelona a França, ens endinsarem pel Camp de Golf de Can Belladona, passarem per Can Poll, Can Salom i a l’alçada del km. 79 creuarem l’AP7, creuarem la Riera de Vallcanera i pel carrer de Les mallorquines farem l’entrada a aquest petit veïnat del municipi de Sils.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7:00 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 17 de març o abans, en cas de quedar exhaurides les places

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Mes d’Abril , COLL DE LA PERXA-FONT ROMEU-LLÍVIA.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.