Riera de Merlès

Dissabte, 6 de juliol de 2019

Excursió diürna i de tot el dia amb bicicleta de muntanya, organitzada pel Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES des d’Excursionistes.cat.

Ruta circular molt bonica que transcorre per pistes i corriols del Lluçanès. Sortim de l’Hostal de Sant Cristòfol, a la cruïlla de la carretera de Prats amb Santa Maria de Merlès. Farem la pujada més forta de l’itinerari ara a l’inici per un camí que ens durà a les proximitats de Prats de Lluçanès. Continuarem vers Lluçà i pel camí podem gaudir de les magnífiques vistes al Castell de Lluçà, abans de prendre un altre camí que ens baixarà a l’ermita abandonada de Salselles i al càmping Riera Merlès. Resseguim la riera pel corriol que transcorre per la seva dreta per arribar a les Heures, un espai de bany a la riera de Merlès molt recomanable en èpoques de calor. Continuem arran de la riera, però aviat ho farem per la seva riba esquerra. Acabarem de nou a l’Hostal de Sant Cristòfol. Uns 32 km, amb una forta pujada a l’inici però molt assequibles per la resta de l’itinerari.

Lloc i hora de sortida: a l’estació de la RENFE de Terrassa a les 07.15h. Carregarem les bicis a la furgoneta i ens dirigirem cap al punt de trobada abans de començar la sortida: l’ajuntament de Santa Maria de Merlès. Ens trobarem allà a les 8.45 hores.

* Tornada: al llarg de la tarda després de dinar. Concertarem un restaurant per poder fer el dinar tots plegats.

* Material necessari: bicicleta, casc, esmorzar, alguna cosa per picar. També banyador, xancles i tovallola per banyar-nos a la riera i refrescar-nos. Pararem en algun lloc adequat per fer el cafè. El dinar el farem en un restaurant prèviament concertat.

* Vocals: Albert Virto i Xavi Oller.

* Pressupost: viatge amb la furgoneta o despeses de benzina dels cotxes particulars.

* És obligatori fer la inscripció (fins el 3 de juliol) mitjançant el correu electrònic cub.sensepresses@gmail.com. Podem limitar el nombre de participants. Els menors han d’anar acompanyats de una persona adulta.

Ni els organitzadors, ni l’entitat NO es fan responsables dels accidents o danys que puguin rebre o produir els participants, si bé vetllaran per tal d’evitar-los.

Aquesta excursió NO és cap prova competitiva. La intenció és una pedalada per conèixer les contrades del Lluçanès.