CAMINS DEL SENDER DE GRAN RECORREGUT DE CATALUNYA

GR 7 – EL GR 171 – I EL GR 174 (LA SEU   D’URGELL – REFUGI DEL CARO)

Dissabte, dia 25 d’abril

5e etapa :     SOLSONA   –   SANTUARI DE PINÓS

Enguany fa 26 anys que la pràctica del senderisme, és a dir, el fer excursionisme tot emprant uns itineraris prèviament senyalitzats, va començar a prendre carta de naturalesa al nostre país.

Va ser per allà el any 1972 quan per exprés desig de les entitats federades es constituí al si de la FEEC el Comitè Català de Senders; cal dir que Catalunya, una vegada més, ha estat pionera de l’Estat espanyol en una gran activitat que les entitats excursionistes han portat a terme.

És cert que la senyalització d’itineraris és ancestral a tot el nostre planeta, les fites (petits munts de pedres) que a molts llocs del Pirineu i a altres camins, encara ara podem trobar en són un bon exemple, tot i que en un principi tenien altres finalitats que no pas les que actualment els donem (eren rutes per a traginers, contrabandistes, militars, pastors, comerciants, i un llarg etcètera).

Un altre exemple molt més recent en són els senyals de pintura i de cintes i d’altra mena emprats en el cas de les marxes regulades i altres tipus de competicions a muntanya.

A Catalunya, al igual com a tota la resta de l’Estat espanyol, i a tota la comunitat Europea com el país Andorrà, el sistema de senyalització dels senders és el que estableix l’ERA, la federació europea de senderisme, i que està inscrit al Registre de la Propietat industrial estatal.

Durant aquests 25 anys molta gent de dintre i de fora del Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionista de Catalunya ha efectuat i continua efectuant una gran tasca, tant pel que fa a l’envergadura de l’actual xarxa de senders com en les publicacions editades i la labor de difusió que s’ha portat a terme.

Cal dir que aquesta gent ha treballat i treballa de una forma desinteressada i que fins i tot en molts casos han pagat la pintura i els pinzells per a fer sempre la feina pro de la seva butxaca

Pro ara ja ha traves del mapa dels camins, refugis, i senders de Gran Recorregut, que unirà Andorra amb Fredes, després a base dels camins que des la Seu d’Urgell, s’anirà travessant per tota la geografia catalana fins arribà al refugi de Caro, tot això amb el recompte de uns 700 kilòmetres…

Itinerari previst:

SOLSONA punt ha on començarem l’etapa, i ha on deixem el GR 7-5 , i també diem adéu en el punt de confluència amb el GR 3, i un altre diem adéu al nou Senders del 1714, i em certa nostàlgia seguim endavant per el nostre GR 7 (670 m); per tant es deixa a l’esquerra la carretera C-129 (de Berga a Manresa) i es segueix la carretera LV-3005; Bifurcació, es deixa la carretera i es va a la dreta per una pista qui-trenada (690 m); Bifurcació, es va a l’esquerra per una pista; Granja, queda a la dreta; Bifurcació, en un revolt es deixa la pista (750 m); Cruïlla, es va a l’esquerra direcció a Aigües Vives; Carretera LV-3005, va a Brics (720 m); BRICS, a l’entrada del llogarret es deixa la carretera (780 m); L’ALZINA, (760 m); PANTÀDE L’ALZINA, queda a la dreta; Carena, es travessa una ampla pista (810 m); L’ESTANY, es deixa la casa a la dreta (780 m); EL MIRACLE, església, es va a cercar la façana principal (830 m); la carretera per l’esquerra en direcció a Su; Bifurcació, es deixa la carretera (840 m); Creuament, es travessa una pista enquitranada; Carretera LV-3002 (800 m); Bifurcació, es va recte; CAN MARXANT, la casa queda a l’esquerra (775 m); Bifurcació, a 500 metres es deixa la Cremada s la dreta; Casa, aquesta queda a la dreta del nostre pas (810 m); SANTUARI DE PINÓS, al costat de la pista hi ha una creu de terme, senyal que em acabat aquesta cinquena etapa (900 m).

* Distància: 23. 400 km.

* Dificultat: Baixa (tot i lo llarg que és)

* Vocals: Núria Arnan, Teresa Luque, Antònia Roman i Isidre Isern.

* Lloc i hora de sortida: A les 6:30h del matí al camp de futbol del Terrassa, (Avinguda Abat Marcet)

* Pressupost: 17€ per persona.

* Inscripcions: Al telèfon 649 425 011 (vespres) abans del 22 de març.

* Notes: – El desplaçament es farà amb un vehicle de 32 o 40 places. En cas d’exhaurir-se les places, es donarà per tancada la llista d’inscrits.

La organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants durant l’etapa programada del GR.

Tots els qui estiguin inscrits tenen el deure d’abonar les despeses de l’autocar.

El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena de les normes donades pels guies, a més de les anunciades al inici de cada sortida per fer l’etapa o tram del GR.

 

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Proper tram: 30 de Maig =   SANTUARI   DE   PINÓS   –

CASTELLFOLLIT   DE   RIUBREGÓS

”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””