CAMINS DE ST JAUME PER CATALUNYA: III ETAPA ST JOAN DE LES ABADESSES – RIPOLL

ELS CAMINS DE SANT JAUME PER CATALUNYA

Cicle: PASOS PIRENÀICS-COLL D’ARES

Diumenge, 21 de juny de 2015

3ª etapa SANT JOAN DE LES ABADESSES-RIPOLL (Ermita del Remei)

Itinerari previst: Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Ermita Mare de Déu del Remei. Uns 14 km. aproximadament.

DIFICULTAT: BAIXA

Arribats a Sant Joan de les Abadesses i després d’esmorzar farem un petit recorregut als voltants del Monestir de Sant Joan, l’Ésglesia de Sant Pol, Pont Vell i des d’aquí ens dirigirem cap a l’estació de l’antic carrilet i agafarem la via verda en direcció cap a Ripoll. Passarem el torrent de Les Dous, el del Roser i de seguida passarem el Mas Guit. Un quilòmetre més endavant passarem el torrent de la Pudor deixant a la nostra Esquerra la Colònia Jordana o Cal Gat. Dos quilòmetres més enllà creuarem el riu Ter pel Pont de Ribamala, deixarem a la nostra esquerra La Rodonella i seguirem paral.lels al riu.

Farem la nostra entrada a Ripoll pel Polígon industrial d’Els Pintors, la Plana de l’Avellaneda, creuarem el riu a l’alçada de Ca L’Amoroset per adreçar-nos a la plaça del Monestir per primera vegada, donat que a la tarda farem una visita guiada al recinte monacal. Pel carrer Bisbe Morgades tornarem a creuar el riu i ens acostarem a l’Hospital Vell, continuarem, amb l’estació de Ripoll a la nostra esquerra i tornarem a creuar el Ter a l’alçada del Castell d’Adral i ja des d’aquí seguirem fins a l’Ermita de la Mare de Déu del Remei on donarem per finalitzada l’etapa. En aquest punt l’autocar ens recollirà i ens portarà a Ripoll on a les 16:00 tenim prevista la visita guiada al Monestir. (Cost de l’entrada al monestir 4,70 €). L’entitat assumirà el cost de la visita guiada (70 €).

Aprofitem aquesta per dessitjar-vos unes bones vacances d’estiu i amb el delit de retrobar-nos al setembre.

* Lloc i hora de sortida de Terrassa: Estació d’autobusos, a les 7 del matí. Tornada: al llarg de la tarda.

* Activitat organitzada conjuntament amb Excursionistes.cat.

* Vocals: Andreu Alcaraz, Carme Carrique i Joan Miquel Aznal.

* Pressupost: cost de l’autocar socis 17 € / no socis 20 € (només autocar), els menors de 18 anys, 7 €. Els associats/des a l’atur 10 €.

* El desplaçament es farà amb un autocar de 55 places. Data límit per fer les inscripcions: dijous 18 de juny o abans, en cas de quedar exhaurides places.

* Inscripcions i més informació: al telèfon 646.615.016 (Només us podem atendre de 19 a 22 hores), o als correus electrònics: amicscamisantjaume.terrassa@hotmail.com, andreualcaraz@gmail.com

Propera etapa: Diumenge 20 de setembre, Ripoll-Mare de Déu del Reme-Sant Quirze de Besora. 18 kms. Aprox.

L’organització no es farà responsable dels danys que puguin causar o causar-se els participants derivats d’imprudències o negligències dels mateixos. El fet d’inscriure’s en aquesta activitat suposa l’acceptació plena d’aquestes normes.